Prekograničnom saradnjom do više turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 14:55

Prekograničnom saradnjom do više turista

Turistička organizacija Vojvodine ove godine započela je promo ture, u sklopu Interreg projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, radi privlačenja domaćih i stranih turista. Na taj način promoviše se i seoski i etno-turizam na Potisju.

U toku prve promo ture predviđen je obilazak najatraktivnijih turističkih mesta na Potisju. Cilj je unapređivanje zajedničke turističke ponude u prekograničnom regionu, kao i povećanje broja poseta prirodnim i kulturnim turističkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << destinacijama u regionu Tise.

"U okviru ovog projekta je urađena strategija za unapređenje i razvoj turizma Potisja. U okviru u kome su koncizno navedeni koraci koje je potrebno realizovati kako bi se unapredila turistička ponuda Potisja i sa srpske i sa mađarske strane, akcenat je posebno stavljen na jedinstvenim turističkim proizvodima, naime, u prethodom periodu Srbija tj. Vojvodina je imala atraktivne turističke proizvode međutim nedovoljno promovisane" rekla je Milica Šušnjić iz Turističke organizacije Vojvodine.

Ugostitelji smatraju da se od turizma u Potisju može živeti, jer imaju šta da ponude posetiocima, bilo da su to istorijske znamenitosti, industrijska nasleđa, velnes i spa centri, banje, etno-kuće, kao i autentična gastronomija.

,,Naša ustanova pored medicinske rehabilitacije bavi se i zdravstvenim turizmom. U ponudi naše ustanove jesu jedan mini beo dan, što znači oporavak, brži oporavak od 4 do 5 dana. Takođe imamo i beo vikende, zdravstvene vikende ili imamo i same rekreativne vikende" ,potvrdila je za RTV Snežana Adžić, Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Kanjiža."

"Sve je to nešto krenulo, počeli ovde ali još nemamo toliko, para da nastavimo. I ima tu puno da se vidi ali za turizam je još malo rano, ali biće " izjavio je Peter Bartuš, vlasnik etno kuće.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 250 hiljada evra, od čega je većinski deo finansiran od strane Evropske unije, a ostatak sredstava obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za finansije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.