Preko dana student, uveče - mađioničar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko dana student, uveče - mađioničar

Možemo reći da akter naše naredne priče živi nekoliko života. Preko dana je student petrohemije na Tehnološkom fakultetu, a uveče mađioničar koji svojim trikovima razveseljava ljude, naročito decu. Svoju magiju korsti i u humanitarne svrhe.

Sve je počelo kada je Luka imao 12 godina, i kada je za rođendan dobio od mame set mađioničarskih trikova. Danas je uspešan samouki mađioničar koji iza sebe ima mnogobrojne nastupe u zemlji, a u njegovim trikovima uživala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i publika u Japanu i Nemačkoj. Kaže da mu je kuća uvek puna karata i marama i da mu magija i te kako pomaže i u ljubavi.

"Ja sam se fokusirao na manipulaciju, to su brzi prsti, ja gledam da sve što radim, radim sa svojim prstima, da što manje rekvizita kupujem i da puno vežbam. Radim puno sa kartama, sa lopticama, cigaretama i tako dalje... Desilo se da jedan trik vežbam i 4, 5 meseci, 6, trik je 30 sekundi, ali dok ga ne navežbaš skroz ne možeš da ga pokažeš", kaže Luka Papić, mađioničar i dodaje:

"To što mi magija pruža to je najbolje pitanje, zato što sam uspeo prvi put u životu da izmamim ljudima osmeh na lice i zaljubio sam se u to. Pokažeš nešto, izmamiš osmeh na lice i ostaneš zapamćen. "

Lukina želja je da sledeće godine završi petrohemiju na Tehnološkom fakultetu, da puni pozorišta, baš kao što su to nekada mađioničari radili, kao i da poveća kulturnu svest. A oni ljudi koji veruju u bolji svet i magiju su oni koji ih zapravo i stvaraju. Za sebe i sve nas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.