Predstavljena aplikacija za bicikliste Zlatne fruške staze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 16:33

Predstavljena aplikacija za bicikliste "Zlatne fruške staze"

U vili "Stanković" u Čortanovcima danas je predstavljena jedinstvena aplikacija "Zlatne fruške staze" koja je nastala kao ideja vezana uz manifestaciju "Tour de Fruška" koja je ove godine kao trka planinskog biciklizma organizovana prvi put, ali je privukla veliki broj posetilaca.

Aplikacija je u početnoj fazi, kažu u Udruženju "Tour de Fruška", ali su već ucrtane staze koje su korišćene u trci u maju ove godine.

"Ideja je da svako ko dođe, bilo iz zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili iz inostranstva, skine aplikaciju i koristi je da se orijentiše u prirodi. Mapirano je za sada 20 staza ukupne dužine 150 kilometara. Ali pored toga ima i obaveštenja gde može da se odmori. prespava, šta može da se vidi od znamenitosti i gde se nalaze", kazala je Mirjana Matić iz Udruženja "Tour de Fruška".

Uskoro bi u aplikaciji trebalo da se nađu i novih 20 staza za početnike, sa svim mogućim informacijama o dužini, visini terena, očekivanom trajanju vožnje, težina staze, a mapa će biti topografska i satelitska.

Predsednik Pokrajinske vlade, ali i organizacionog odbora manifestacije "Tour de Fruška" Igor Mirović je rekao da je ideja bila da trka promoviše Frušku goru, ali da je već na prvoj bilo 980 učesnika što je prevazišlo očekivanja.

Zato je, kazao je Mirović, želja da naredne godine manifestacija bude još masovnija, sa 1.500 učesnika, a tome će poslužiti i aplikacija koja je predstavljena.

Mirović je podsetio prisutne i na to da je pokrajinska administracija uradila mnogo da Fruška gora bude svima dostupnija.

"Želim da u narednim godinama uz dodatne kvalitetne sadržaje Fruška gora postane motivacija da radimo više i bolje i vidimo i gde su problemi, pa da je učinimo atraktivnijom za sve, ne samo za bicikliste. Moramo da asfaltiramo još više puteva. Sada radimo na onom drugom delu Fruške gore, od manastira Đipša, završili smo put od Bešenova do Beočina, tako da smo za ovih šest godina uradimo više od 50 kilometara lokalnih puteva, ne samo Grebenski put, već i one male lokalne. Sve je to Frušku goru učinilo dostupnijom za sve nas koji je volimo", rekao je Mirović.

Naredne godine međunarodna MTB trka "Tour de Fruška" biće održana od 19. do 21. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.