Predstavljao se kao lažni hodža i varao ljude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljao se kao lažni hodža i varao ljude

Pripadnici beogradske i novosadske policije su, u saradnji sa beogradskim tužilaštvom, uhapsili i odredili zadržavanje do 48 časova M.Đ.(1987), zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Srbije izvršio više krivičnih dela prevara, saopšteno je danas iz MUP.

Kako se navodi, sumnja se da se M.Đ. oštećenima lažno predstavljao kao muslimanski hodža i time ih dovodio u zabludu da ima isceliteljske moći, te da im može pomoći da se oni ili članovi njihovih porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reše svojih zdravstevnih emotivnih problema.

Od oštećenih je, dodaje se, zahtevao da mu predaju najčešće predmete od zlata: prstenje, burme, lančiće, ogrlice, minđuše i drugo, koje je on trebalo da "opere od prokletstva" i da im nakon toga iste vrati.

U saopštenju MUP se objašnjava da je, nakon preuzimanja ovih predmeta od oštećenih, M.Đ. predmete zadržavao za sebe, prodavao ih trećim licima, a novac koristio za lične potrebe.

Sumnja se da je on na ovaj način oštetio građane za iznos od nekoliko hiljada evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hodža iscelitelj" krao nakit po Srbiji

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014

Beogradska policija uhapsila je M. Đ. (27) zbog sumnje da je na teritoriji Srbije prevario više građana, oštetivši ih za nekoliko hiljada evra, saopštio je danas MUP. Policija zove prevarene građane da se jave...Foto: MUP Srbije..Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni se oštećenima lažno...

Nastavak na Mondo...

Lažni hodža oštetio građane za hiljade evra

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Policije Beogradu i Novom Sadu uhapsili su i odredili zadržavanje do 48 sati M.Đ. starom 27 godina, pod sumnjom da je na teritoriji Srbije izvršio više prevara, tako što se lažno predstavljao kao muslimanski hodža i oštetio građane za nekoliko hiljada evra, saoptilo je danas Ministarstvo unutrašnjih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.