Predstave za decu u Eđšegu sve do raspusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstave za decu u Eđšegu sve do raspusta

Na inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021" u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Udruženjem umetnika "Visoko C" najmlađi sugrađani imaće priliku da do kraja školske godine uživaju u sedam predstava koje će biti izvedene u bivšoj streljani "Eđšeg", u Ulici Antona Čehova 4 u Novom Sadu, svake nedelje do 11. juna, u terminima od 10 časova i 11.30 časova, saopštio je "Novi Sad 2021".

Kao jedan od stubova projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je međusektorska saradnja, navodi se u saopštenju i dodaje se da, nastojeći da ispuni taj zadatak, Fondacija u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, javnom institucije kulture, i Udruženjem umetnika "Visoko C", predstavnikom vaninstitucijalnog organizovanja, pripremila je program za najmlađe sugrađane.

"U bivšoj streljani "Eđšeg", od 23. aprila do 11. juna biće izvedeno sedam predstava za decu, od kojih će dve imati premijeru. Mališani će uživati u predstavama, tačnije dečijim operama sa glumom, plesom, pevanjem, muzikom kao što su "Snežana" i "Crvenkapa" ili "Medvedova ženidba", "Ježeva kućica" i "Priče sa salaša". Ujedno, za njih će premijerno biti izvedena "Pepeljuga" i Mocartova "Bastijen i Bastijena".

Repertoar (svaka predstava biće izvedena u dva termina, od 10h i 11.30h):

23.04. P. Krstić - "Snežana"

30.04. P. Jovanović - "Crvenkapa"

07.05. Z. Jovanović - "Medvedova ženidba" i "Ježeva kućica"

14.05. P. Krstić - "Snežana"

21.05. Z. Jovanović - "Priče sa salaša"

28.05. P. Jovanović - "Crvenkapa"

04.06. E. Poldini - "Pepeljuga" - premijera

11.06. V. A. Mocart - "Bastijen i Bastijena" – premijera

Karte po ceni od 300 dinara prodavaće se neposredno pred predstave u "Eđšegu".

Za organizovane posete, koje broje više od 20 posetilaca, cena karte biće 250 dinara, navodi se u saopštenju.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici "Visoko C".

Ispunjeno još nekoliko zadataka

Ovim projektom Fondacija "Novi Sad 2021" ispunila je još nekoliko od zadataka pred sebe postavila, kaže se u saopštenju.

"Naime, kako je sam prostor bivše streljane "Eđšeg" van centra grada, ovo je još jedan pozitivan korak u decentralizaciji kulturnih sadržaja, odnosno izmeštanju kulturnih događaja koji su do sada, u najvećem broju, bili "rezervisani" za centar grada. Dalje, organizacija programa za najmlađe pokazuje jedinstvo kroz multikulturalnost, kako u prevodu glasi naziv bivše streljane "Eđšeg", jer je ovo zajednički cilj kada je reč o kulturi i podizanju kapaciteta kod najmlađih. Opere za decu koje se nalaze na repertoaru biće jedinstvena prilika da se najmlađi upoznaju sa bajkama na drugačiji način nego do sada. Nakon osamdesetih godina prošlog veka kada je na stalnom repertoaru SNP-a bila operu za decu "Šumska kraljica", koju je 1920. godine napisao Franjo Stefanović iz Petrovaradina, ovo biti prvo redovno igranje dečijih opera u Novom Sadu", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.