Predstava Krvave svadbe na sceni Pera Dobrinović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Krvave svadbe" na sceni "Pera Dobrinović"

Velika hit predstava Srpskog narodnog pozorišta, "Krvave svadbe", 29. i 30. novembra, kao i 1. decembra, na sceni „Pera Dobrinović", s početkom u 19.30 časova.

Predstava je do sada imala velikog uspeha osvojivši dve izuzetne nagrade:

Reditelјu Igoru Vuku Torbici žiri za dodelu međunarodne nagrade „Grad teatar" za doprinos pozorišnom stvaralaštvu (u sastavu akademik Dževad Karahasan, književnik, Jelena Lužina, teatrolog i Želјko Hubač, dramaturg), a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju dodelјuje istoimeni festival u Budvi, jednoglasno je odlučio da to prestižno priznanje ove godine pripadne za režiju predstave.

Na 32. Jugoslovenskom pozorišnom festival u Užicu, nagrada „Ardalion" dodelјena je Milici Grujičić za najbolјu žensku ulogu (Verenica) u predstavi „Krvave svadbe".

Predstava je takođe proglašena za najbolјu predstavu u 2018. godini na portalu "Belgrade Edt Culture - Top 10 najbolјih predstava za 2017-2018. pozorišnu sezonu u Srbiji"

Predstava je nastala u koprodukciji „Grad teatra" iz Budve i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.