Prateći program izložbe Percepcije. Žena po meri društva?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prateći program izložbe "Percepcije. Žena po meri društva?"

U okviru pratećeg programa izložbe "Percepcije. Žena po meri društva?" ovog petka i subote u Galeriji Matice srpske posetioce očekuje zanimljiv program.

Danas u 18.00 sati biće održano predavanje Modla za ženu Jelene Mitrović sociološkinje i Sonje Bajić, ilustratorke.

Kroz predavanje biće predstavljen projekat i knjiga Kakva ženska koji sadrže priče o ženama sa jugoslovenskog prostora koje su bile progresivne kada to nije bilo moderno. Autorke projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jelena Mitrović i Sonja Bajić osvrnuće se na prezentaciju žena mahom o umetnicama koje su predstavljene u projektu. Koje su to žene koje menjaju društvo, šta su nam ostavile u nasleđe, na koji način su posmatrane nekad i danas, čime su šokirale javnost, da li su one bile žene po meri (svog) društva i šta je od njih očekivano a šta im se zameralo neka su od pitanja na koja će publika imati priliku da sazna odgovor.

Sutrau 18.00 sati biće održano predavanje U susretu sa delom Ljubice Cuce Sokić i Milene Pavlović Barili. Kao deo ciklusa predavanja o životu i stvaralaštvu britanskih i srpskih umetnica, dr Irina Subotić, istoričarka umetnosti i profesor emeritus, govoriće o dve značajne umetnice Ljubici Cuci Sokić i Mileni Pavlović Barili. Ove dve umetnice imale su veoma različite životne priče dok je Ljubica Sokić bila duboko ukorenjena u beogradsku, srpsku i jugoslovensku kulturnu scenu, Milena Pavlović Barili je izgradila međunarodnu karijeru. Kroz predavanje će biti predstavljene njihove umetničke i životne sudbine kao i njihove različite likovne poetike.

Ulaz na programe je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.