Poziv za zamenu stolarije raspisalo 11 opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2021, 10:12

Poziv za zamenu stolarije raspisalo 11 opština

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je do danas 11 opština i gradova raspisalo javne pozive za građane za zamenu stolarije, a da će do kraja meseca to učiniti i preostalih 56 lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu povećanja energetske efikasnosti.

Ona je za RTS rekla da će se javni pozivi nastaviti i narednih godina, kao i da očekuju da se bar milion domaćinstava u naredne dve ili tri godine javi i zameni svoju stolariju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Govoreći o kriterijumima, Zorana Mihajloviće je naglasila da neće biti prioritet oni koji su se prvi prijavili ili najsiromašniji.

"Ne možemo tako, osnovni kriterijum je na koji energent se grejete, ukoliko su to oni energenti koji zagađuju životnu sredinu ili oni energenti koje morate puno da potrošite da biste se grejali onda imate prednost", objasnila je Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, komisije će u odnosu na to praviti prioritete, a ne na osnovu toga da li ste se prvi javili ili poslednji.

Zorana Mihajloviće je najavila da će krajem novembra biti jedan konkurs za zamenu stolarije, a da će konkurs za subvencije za solarne panele biti raspisan 3. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.