Poziv za upis dece na pripremni predškolski program

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za upis dece na pripremni predškolski program

Za pohađanje tog programa u radnoj 2014/2015. godini trebalo bi da budu upisana deca rođena od 1. marta 2008. do 28. februara 2009. godine.

Gradska uprava za obrazovanje upozorava na to da, ukoliko roditelj namerno ili bez opravdanog razloga ne upiše dete na obavezni program pripreme pred polazak u osnovnu školu, ili ako ono neopravdano izostaje u toku trajanja programa, "roditelj čini prekršaj za koji je po zakonu predviđena kazna".

U saopÅ¡tenju se dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je PredÅ¡kolska ustanova "Radosno detinjstvo", čiji je osnivač Grad Novi Sad, dužna da upiÅ¡e svako dete na pohađanje tog besplatnog programa, ukoliko joj se roditelj obrati tim povodom.

Upis na pripremni program, koji po zakonu traje najmanje devet meseci, četiri sata dnevno, moguć je sve do početka nove školske godine - 1. septembra.

Ovaj poziv, kako se napominje, ne odnosi se na roditelje čija su deca već upisana u "Radosno detinjstvo" ili neku drugu predškolsku ustanovu, gde će u predstojećoj školskoj godini pohađati program pripreme za školu.

Roditelj ima pravo da izabere predškolsku ustanovu u koju upisuje dete na pripremni program, bez obzira na to ko je osnivač ustanove, uz uslov da je ona verifikovana od nadležnog organa.

Ukoliko izabere predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice ("privatni vrtić"), za pohađanje programa pripreme plaća iznos koji određuje osnivač te ustanove, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.