Poziv mladim naučnicima: Bavite se naukom u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv mladim naučnicima: Bavite se naukom u Srbiji

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Treći poziv talentovanim mladim istraživačima, studentima doktorskih akademskih studija, za uključivanje u naučno istraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama.

Pravo na učešće imaju kandidati sa upisanom prvom godinom doktorskih akademskih studija u školskoj 2019/2020. godini, starosti do 30 godina i sa prosečnom ocenom na prethodnim nivoima studija 9 ili višom.

Poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je otvoren do 20. novembra 2019. godine i raspisuje sa kriterijumima koji omogućavaju da se u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija uključe najbolji mladi istraživači.

Cilj poziva je da se mladim istraživačima pošalje jasna poruka da za njih ima mesta u našoj naučnoj zajednici, sa željom da ostanu u zemlji i da ovde postižu zapažene naučne rezultate.

Prvi poziv talentovanim mladim istraživačima bio je u martu 2018. godine kada je od 1.000 mladih istraživača uključeno 881 na naučnoistraživačke projekte.

Po Drugom pozivu koji je objavljen u novembru 2018. godine, bilo je planirano uključenje 100 mladih istraživača, ali je zbog velikog interesovanja poziv proširen na 300 mladih istraživača.

Do sada je po ovom pozivu na naučne projekte koji su u toku uključeno 298 mladih istraživača.

Na ovaj način ministarstvo stvara uslove za ostanak mladih u zemlji, što će biti i u budućnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.