Povratak radnika u fabriku  Sloboda za 15 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 11:27

Povratak radnika u fabriku " Sloboda" za 15 dana

Radnici kompanije "Sloboda" u Čačaku, koji trenutno ne rade zbog incidenata koji su se dogodili u prethodnom periodu, neće početi da rade dok se ne budu stvorili bezbednosni uslovi i dok se ne budu sanirali oštećeni objekti, izjavio je danas Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije.

Milovanković je rekao da prema očekivanjima sindikata, radnici u neopasnim pogonima u najboljem slučaju mogu da počnu da rade za oko 15 dana.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što se tiče radnika u opasnim pogonima, pirotehnici, oni će sačektati duži vremenski period.

"Kada se steknu uslovi kod njih, oni će biti parcijalno pozivani u objekte u kojima se budu stekli uslovi da mogu bezbedno da rade", ističe Milovanković.

Dodaje da će u narednom periodu sindikat sa poslodavcem dogovoriti kako i na koji način će da nadoknade radnicima ovaj period dok su kod kuće.

"Siguran sam da ishod mora biti povoljan za sve zaposlene", naveo je Milovanković.

Dva helikoptera Vojske Srbije su vodom preventivno polivali mesto gde je u nedelju izbio požar u krugu fabrike "Sloboda".

Eksplozija u magacinu gotovih proizvoda fabrike "Sloboda" se dogodila 4. juna ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.