Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020, 07:14

Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

Vozače danas kasnije popodne i uveče očekuju dobri uslovi za vožnju, uz prijatne temperature za putovanje, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS), ali podseća vozače da je u toku građevinska sezona i da se pre puta dobro informišu o svim mogućim izmenama na datom putnom pravcu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prelaza u zemlji, osim na Horgošu i Kelebiji, gde teretna vozila na izlaz iz zemlje čekaju 90, odnosno 120 minuta.

Smanjena vidljivost na auto-putevima E-75 i E-80

Na auto-putu E-75, na deonicama od petlje Pojate do petlje Trupale, od petlje Trupale do petlje Leskovac jug i od petlje Leskovac jug do petlje Vranje zbog pojave magle vidljivost je smanjena od 50-150 metara, saopstili su jutros "Putevi Srbije".

Na auto-putu E-75 vidljivost je smanjena do 200 metara i na delu od petlje Vranje do Preševa.

Zbog magle smanjena je vidljivost od 50-150 metara i na auto-putu E-80 od petlje Trupale do petlje Bela Palanka, a do 200 metara na deonici od petlje Bela Palanka do Gradine.

I danas se očekuju gužve na autoputu ka Beogradu

Na autoputu E-75, Niš - Beograd, i danas se u popodnevnim i večernjim satima očekuje usporeno odvijanje saobraćaja u smeru ka glavnom gradu, jer se u zoni petlje Umčari i na deonici Mali Požarevac - Vrčin izvode radovi na sanaciji nadvožnjaka, odnosno kolovoza.

U zoni radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, saopšteno je danas iz JP "Putevi Srbije".

Iz tog preduzeća apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i strpljivi, i prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Gužvi na deonici autoputa od Malog Požarevca do Beograda bilo je i sinoć, da su iz "Puteva Srbije" vozačima savetovali da koriste alternativni pravac - isključenje na petlji Mali Požarevac i Avalski put.

Putevi Srbije: Radovi na više deonica

Na auto-putu E-75, na deonici Bubanj potok - Batočina, u toku su radovi na održavanju nadvožnjaka na petlji Umčari.

Kako su saopštili "Putevi Srbije", u prvoj fazi radova za saobraćaj na nadvožnjaku zatvorena je leva saobraćajna traka iz pravca Beograda, dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem u desnoj traci. U ovoj fazi radova, ispod nadvožnjaka za saobraćaj zatvorena vozna i zaustavna traka u smeru Niš-Beograd, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na auto-put E-70, od petlje Ruma do petlje Pećinci od 11. do 14. avgusta radiće se na zameni odbojne ograde u razdelnom pojasu, iz pravca Beograda ka graničnom prelazu Batrovci (leva kolovozna traka), a saobraćaj će se odvijati u voznoj traci.

Saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na deonici Strojkovci - Hotel "Vlajna" na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, a saobraćaj se za sva ostala vozila odvija naizmeničnim propuštanjem.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, teretna motorna vozila na izlaz iz zemlje čekaju 90, a na Kelebij 120 minuta

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

Izvor: B92, 10.Avg.2020

Vozače danas očekuju povoljni uslovi za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS)...Oni podsećaju da je građevinska sezona u punom jeku, što svakodnevno dosi nove radove i nove izmene na putevima i zbog čega je potrebno da se vozači pre puta dobro informišu o svim mogućim izmenama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.