Povoljni krediti za pokrajinski agrar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni krediti za pokrajinski agrar

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede najavio je danas jesenji ciklus kredita za poljoprivrednike u Vojvodini, po vrlo povoljnim uslovima, za koje je obezbeđen ukupan iznos od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za svih sedam kreditnih linija novog ciklusa kamatna stopa je dva odsto godišnje a konkursi za dodelu tih kredita trajaće od 29. avgusta do 30. septembra, izjavio je direktor tog fonda Jožef Sabo prilikom posete voćnjaku porodice Đukanović u Novom Slankamenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako je navedeno u saopštenju Biroa za odnose s javnošću pokrajinske vlade, Sabo je napomenuo da je potrebna dokumentacija za konkurse jednostavna.“Ne traži se procena zemljišta niti biznis planovi i zato se nadam da će odziv biti dobar”, naveo je on.

Krediti fonda biće odobravani za podizanje višegodišnjih zasada voća, za nabavku novih plastenika i staklenika i opreme, protivgradnih mreža za voćnjake i vinograde, za kupovinu kvalitetne teladi za tov, kao i osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu.

Predviđeni su i krediti za kupovinu nove pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije kao i za izgradnju novih objekata za skladištenje žitarica.

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede je proletos realizovao kredite u iznosu od tri miliona evra tako da je ove godine obezbedio ukupno pet miliona evra za razvoj agrara u Vojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još povoljnih kredita za ratare

Izvor: B92, 28.Avg.2014

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede najavio je jesenji ciklus kredita za poljoprivrednike u Vojvodini, po vrlo povoljnim uslovima...Za njih je obezbeđen ukupan iznos od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti...Za svih sedam kreditnih linija novog ciklusa kamatna stopa je dva odsto godišnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.