Povoljne vremenske prilike za vozače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljne vremenske prilike za vozače

Tokom večeri vozače će pratiti povoljne vremenske prilike koje omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja, suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na važnijim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj je pojačanog intenziteta, a na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, osim na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, gde se na ulazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u našu zemlju putnička vozila zadržavaju od 45 do 60 minuta.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Zbog nastupajućih gužvi u tranzitnom saobraćaju kroz Srbiju danas je od 12 časova izvršeno je preusmeravanje vozila na autoputu Beograd - Niš u zoni radova kod petlje "Kolari" u smeru ka Nišu, tako što su za saobraćaj otvorene dve trake autoputa u smeru ka Nišu.

Taj režim saobraćaja biće na snazi do šest časova u nedelju, 26. jula.

Do nedelje, 26. jula nastaviće se preusmeravanje saobraćaja sa osnovne trase autoputa na parking i kroz parking, radi sprovođenja kontrole saobraćaja pripadnika MUP-a Srbije.

Kontrola saobraćaja će se sprovoditi tokom dana, od sedam do 20 časova na državnom putu I A reda (auto- put E-75), na deonici Feketić - Novi Sad, u smeru Subotica - Novi Sad, kod Siriga, između petlje Vrbas i petlje Zmajevo, dok će se uveče i noću, od 20 do sedam časova, saobraćaj odvijati punim profilom auto-puta.

Preusmeravanje će biti vidljivo označeno odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i barijerama.

Zbog radova na redovnom održavanju državnog puta Ib reda br. 22 Kraljevo - Ušće u blizini mesta Polumir, izvode se radovi na sanaciji nestabilne kamene kosine od sedam do 16 časova.

Za vreme radova saobraćaj će se obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila uz moguće kraće zastoje i taj režim važiće do ponedeljka 27. jula.

Zbog pojačanog održavanja puta je na snazi izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 39, deonica Pirot - Tropša, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dok je zona radova obeležena odgovarajućom vertikalnom signalizacijom a regulisanje saobraćaja vrše putari uz odgovarajuću opremu.

Radovi će se izvoditi do petka, 31. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.