Poverenik: Počinje primena zakona, uskladiti se sa obavezama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik: Počinje primena zakona, uskladiti se sa obavezama

Danas počinje primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a s tim u vezi poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović podseća sve kojima Zakon nameće određene obaveze i odgovornosti da se, ukoliko to do danas nisu učinili, usklade sa obavezama po novom Zakonu.

To se posebno odnosi na organe vlasti, velika privredna društva, srednja i mala preduzeća i preduzetnike.

Poverenik još jednom konstatuje da početak primene zakona nije odložen, uprkos činjenici da mnogi subjekti na koje se zakon odnosi nisu ili nisu dovoljno spremni za početak primene zakona, navodi se u saopštenju poverenika za informacije od javnog značaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas počinje primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019

Institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštila je da danas počinje primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti...Poverenik je podsetio sve kojima Zakon nameće određene obaveze i odgovornosti, a naročito organe vlasti, velika privredna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.