Potrebni davaoci sa negativnim RH faktorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebni davaoci sa negativnim RH faktorom

Institut za transfuziju krvi Srbije, pozvao je građane da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi narednih dana. Iz Vojvođanskog zavoda, navode da za sada postoje dovoljne zalihe dragocene tečnosti, ali podsećaju na to da su novi davaoci, posebno oni sa negativnim rh faktorom, uvek dobrodošli.

Spasiti nečiji život, glavna je motivacija svakog davaoca krvi, a zarad višeg cilja i humanosti, lako se prevazilazi strah od igle i belog mantila, kažu Novosađani. Krv mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, a pre dolaska u Zavod važno je biti i odmoran, ne konzumirati alkohol ili lekove.

“Trenutno su potrebe za krvi svih pacijenata na teritoriji Vojvodine zadovoljene. Trenutno vlada epidemija gripa, pa apelujemo na davaoce ako osećaju bilo kakve simptome prehlade i gripa, da ne dolaze da daju krv, zbog sebe i zbog potencijalnog pacijenta, odnosno onda kada ozdrave, kada se ponovo budu dobro osećali, onda neka dođu do zavoda i daju krv”, rekla je Jelena Đulić iz Zavoda za transfuziju krvi.

Oni koji žele da nekome produže ili spasu život, krv mogu dati u Zavodu za transfuziju, svakog radnog dana od 7 do 14 časova, utorkom do 18 časova, kao i svake prve subote u mesecu od 8 do 12 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.