Potpredsednik Pokrajinske vlade otvorio Novosadski noćni bazar Startap

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 20:59

Potpredsednik Pokrajinske vlade otvorio Novosadski noćni bazar Startap

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić otvorio je večeras Novosadski noćni bazar Startap na Ribloj pijaci, gde se predstavio veliki broj novih izlagača preduzetnika.

Ćurčić je na otvaranju istakao da je koncept ovog novog projekta zamišlen tako da se u okviru Bazara predstave, pre svega, preduzetnici koji su tek pokrenuli svoj posao i nisu do sada izlagali, a da jednu trećinu izlagača čine iskusni proizvođači, kako bi došlo do razmene iskustava i podsticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pokretanju novih biznisa, saopštila je Pokrajinska vlada.

On je u obraćanju učesnicima ove manifestacije podsetio na to da je upravo u cilu podsticanja mikro-preduzetništva prvi agrobiznis inkubator osnovan u maju prošle godine u Sremskoj Mitrovici.

Pokretanje Agrobiznis inkubatora jeste ono što smo uočili da nedostaje Vojvodini. Pored četiri postojeća biznis inkubatora koja se bave ITom, uslužnom i zanatskom delatnošću, bilo je neophodno pokrenuti poloprivredni agrobiznis inkubator koji bi pospešio proizvodnju malih i srednjih poloprivrednih proizvođača i njihovo povezivanje, kao i efikasniji nastup na tržištu. Upravo su Srem i Sremska Mitrovca, gde su brojni proizvođači voća i povrća, ali i drugih poloprivrednih proizvoda, po više kriterijuma prepoznati kao povolna lokacija za pokretanje agrobiznis inkubatora, koji je Pokrajinska vlada pomogla u želi da malim proizvođačima da šansu da se razviju. Ideja je da po ugledu na evropske agrobiznis inkubatore obezbedimo i deo procesne opreme što bi ovim proizvođačima olakšalo plasiranje proizvoda na tržištu, istakao je Ćurčić.

On je dodao da Agrobiznis inkubator, čiji su osnivači, zajedno sa Pokrajinskom vladom, Poloprivredni fakultet u Novom Sadu, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovice i Poloprivredna stručna služba, treba da postane referentni centar za razvoj agrobiznisa u Sremu i Vojvodini.

Potpredsednik Ćurčić je ukazao i na to da je ova manifestacija pokazatel da se nalazimo na pravom putu.

Pokrajinska vlada, kao većinski osnivač Agrobiznis inkubatora, prepoznala je Noćni bazar, organizaciju koja punih pet godina radi sa malim proizvođačima, dizajnerima, rukotvorcima, umetnicima i zanatlijama, i koja je organizovala preko 70 događaja, sa bazom od preko 2.000 različitih klijenata. Večeras zajednički otpočinjemo realizaciju nove poslovne ideje šest startap noćnih bazara koji će se odvijati u različitim vojvođanskim mestima. Daćemo sve od sebe da obuhvatimo i što veći broj poloprivrednih proizvođača, da im pomognemo i tako zajednički doprinesemo ekonomskom razvoju AP Vojvodine, poručio je potpredsednik Ćurčić.

Otvaranju Novosadskog noćnog bazara Startap prisustvovao je i Radoslav Panić, predsednik Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, navedeno je u saopštenju.

Manifestaciju zajednički organizuju Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, čiji je većinski osnivač Pokrajinska vlada i tim Novosadskog noćnog bazara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren Novosadski noćni bazar Startap

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Apr.2023, 11:07

NOVI SAD – Potpredsednik pokrajinske vlade Branko Ćurčić otvorio je sinoć Novosadski noćni bazar Startap na Ribloj pijaci, gde se predstavio veliki broj novih izlagača preduzetnika. Ćurčić je na otvaranju istakao da je koncept ovog novog projekta zamišlen tako da se u okviru Bazara predstave,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.