Potporni zid u Grdeličkoj klisuri građen bez dozvole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potporni zid u Grdeličkoj klisuri građen bez dozvole

Potporni zid u Grdeličkoj klisuri, koji se nedavno obrušio, izgrađen je bez građevinske dozvole, piše danas Politika i dodaje da iako prošlo desetak dana od rušenja zida na najtežoj deonici Koridora 10, nije još jasno ko je odgovaran za propuste.

Samo je prvi projekat za potporni zid na Koridoru 10 iz 2010. dobio zeleno svetlo, ali po njemu nije građeno., a jedanaest izmena je prošlo mimo zakonske procedure.

List piše da je reč o infrastrukturnom projektu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji bi trebalo da bude završen do kraja godine, ali je sasvim izvesno da će taj rok biti prekoračen budući da je izvođač radova španski "Azvi" napustio gradilište, s obrazloženjem da nema ugovor za dodatne radove, a stabilizaciju kosine na deonici Grdelica –Caričina dolina preuzela je firma "Integral inženjering" iz Republike Srpske.

Desetak dana je prošlo od kada se zid srušio, ali još nije jasno ko je odgovoran za propuste koji su načinjeni na ovom gradilištu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je protiv 16 inženjera podnelo prijave Sudu časti Inženjerske komore. U Inženjerskoj komori navode da predstoji prikupljanje dokaza na osnovu kojih će se odlučiti da li prijava biti prihvaćena ili ne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Politika: Potporni zid u Grdelici građen bez dozvole

Izvor: B92, 29.Avg.2018

Beograd -- Potporni zid u Grdeličkoj klisuri, koji se nedavno obrušio, izgrađen je bez građevinske dozvole, piše današnja Politika...Taj list navodi da je samo prvi projekat za potporni zid na Koridoru 10 iz 2010. dobio zeleno svetlo, ali po njemu nije građeno, kao i da je 11 izmena prošlo mimo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.