Potpisan ugovor o izgradnji vetrenjača u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2009, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o izgradnji vetrenjača u Pančevu

PANČEVO - Čelnici grada Pančeva potpisali su sa predstavnicima firme "Velburi vind enerdži" protokol o izgradnji vetrenjača za proizvodnju električne energije, vrednosti 200 miliona evra.

Direktor te firme Miodrag Obradović izjavio je, nakon potpisivanja protokola, da je Pančevo među prvim gradovima prepoznalo značaj obnovljivih vidova energije i da taj projekat, pored ekološkog i energetskog, ima i ekonomski značaj jer bi za proizvodnju vetrenjača trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se angažuju pančevačke kompanije.

"Znate i sami šta se dešava sa industrijom i privredom Pančeva i zato smatramo da postoje ljudski resursi koji će pomoći da se pojedini elementi vetroagregata proizvode ovde", rekao je Obradović.

Šezdeset vetrenjača će biti izgrađeno pored puta Dolovo-Kovin kod Pančeva i biće prikačene na elektro mrežu. Njihova visina biće 100 metara a širina lopatica 46 metara, dodao je direktor firme "Velburi vind enerdži".

Zamenik gradonačelnika Dušan Mrvoš izjavio je da je po zakonu Elektroprivreda Srbije dužna da energiju proizvedenu obnovljivim izvorima primi u sistem, ali da problem predstavljaju podzakonski akti kojima trenutno nije definisana otkupna cena te električne energije.

"Radi se na tom pravilniku i na stimulativnim cenama i to će biti gotovo na leto, tako da ne postoji razlog da ne počnemo sa izgradnjom vetroparka", rekao je Mrvoš.

Najavljeno je da će izgradnja vetrenjača početi početkom naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugovor o izgradnji vetrenjače za struju

Izvor: RTS, 14.Maj.2009

Čelnici grada Pančeva i predstavnicima firme "Velburi vind enerdži" potpisali protokol o izgradnji vetrenjača za proizvodnju električne energije, vredan 200 miliona evra. ..Protokol o izgradnji vetrenjača za proizvodnju električne energije, potpisali su čelnici Pančeva i predstavnici firme "Velburi...

Nastavak na RTS...

U Pančevu vetrenjača za struju

Izvor: MySerbia.net, 15.Maj.2009, 16:37

Čelnici grada Pančeva i predstavnicima firme "Velburi vind enerdži" potpisali protokol o izgradnji vetrenjača za proizvodnju električne energije, vredan 200 miliona evra. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.