Potpisan Sporazum o saradnji Razvojne Agencije Vojvodine i Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2021, 17:00

Potpisan Sporazum o saradnji Razvojne Agencije Vojvodine i Republike Srpske

U Banjaluci je danas u prisustvu resornog sekretara Aleksandra Sofića i ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokić potpisan Sporazum o saradnji između Razvojne agencije Vojvodine i Razvojne agencije Republike Srpske, kojim će biti omogućena realizacija budućih zajedničkih aktivnosti u oblasti podsticanja privrede.

Sporazum su potpisali direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i direktor Razvojne agencije Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpske Marinko Đukić, saopštila je Pokrajinska vlada.

Sofić je tom priliko istakao da je ovo još jedan korak u intenziviranju saradnje i realizacije Sporazuma o saradnji između Republike Srpske i AP Vojvodine, potpisanog 2017. godine, kao i dodatni impuls u osnaživanju privrede.

"Razvojna agencija Vojvodine još ranije je uspostavila kontakte i saradnju sa kolegama iz Razvojne agencije Republike Srpske. Ona doprinose efikasnoj realizaciji investicionih projekata, povećanju priliva stranih investicija, stvaranju novih radnih mesta, kao i podršci domaćim, malim i srednjim preduzećima u oblastima promocije, investicija, edukacije i povezivanja", poručio je Sofić.

Potpisivanju Sporazuma u Razvojnoj agenciji Republike Srpske prisustvovali su generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Takođe, delegacija Pokrajinske vlade tokom boravka u Republici Srpskoj sastaće se sa predstavnicima Sekretarijata za izbegla i raseljena lica, u vezi sa definisanjem pomoći za Srbe u Federaciji i uručiće humanitarnu pomoć za dve porodice u opštini Odžak.

Sofić boravi u višednevnoj poseti Republici Srpskoj, gde će održati niz sastanaka u cilju daljeg povezivanja privrednika, kulturnih i drugih predstavnika opština i gradova sa teritorija Republike Srpske i AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.