Potpisan Sporazum između Pokrajinske vlade i PKV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Sporazum između Pokrajinske vlade i PKV

Privredna komora Vojvodine, jedna od najstarijih institucija u Pokrajini, obeležava Dan komore, preciznije 98 godina od osnivanja. Tim povodom, na svečanoj akademiji pod nazivom "Na tradiciji u budućnost" potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine 

"Sporazumom će se uspostaviti osnov za trajnu i kontinuiranu saradnju Pokrajinske vlade i PKV, a sa ciljem razvoja i jačanja privrede AP Vojvodine", naglasio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PKV Boško Vučurević. On je dodao da "PKV, kroz sve godine postojanja, predstavlja sponu između privrede sa jedne i republičkih i pokrajinskih organa, kao i organa lokalne samouprave, sa druge strane".

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je jubilej i rekao da je razvoj privrede najbitniji, te da od privrednika, u suštini, sve zavisi.

"Vojvodina u budućnosti mora snažnije i brže i sa više ambicija i rezultata, bez skrivanja, da se pojavljuje u javnosti. Zbog toga ona mora i može biti deo najvažnijeg zadatka u našoj Republici, a on se odnosi na razvoj privrede", naglasio je Mirović.

Čestitkama se pridružila i Privredna komora Srbije , a njen potpredsednik Miroslav Miletić istakao je da su upravo privrednici poslodavci privrednim komorama u Srbiji.

Od prvog januara ove godine počeo je da funkcioniše jedinstveni komorski sistem Srbije čiji je temelj postavljen novim Zakonom o privrednim komorama.

"Suština i cilj ovoga sistema je da u potpunosti bude u službi unapređenja poslovanja naših članova, njihovog rasta i razvoja, te da na mnogo efikasniji način odgovori na potrebe i zahteve privrede", dodao je Miletić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Formira se Razvojna agencija Vojvodine

Izvor: Beta, 07.Feb.2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je danas formiranje Razvojne agencije Vojvodine, po modelu Razvojne agencije Srbije, i ocenio da je u Srbiji stvorena "nova klima - klima poleta i prosperiteta".Mirović je na svečanosti na kojoj je potpisan Sporazum o saradnji Pokrajinske vlade i Privredne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.