Potpisan Protokol o saradnji između Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine i Višeg Suda u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 12:20

Potpisan Protokol o saradnji između Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine i Višeg Suda u Novom Sadu

U prostorijama Višeg Suda u Novom Sadu, potpisan je Protokol o saradnji između Višeg Suda u Novom Sadu i Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.

Potpisivanju su prisustvovali predsednik Suda Miroslav Alimpić sa saradnicima, kao i direktor Fonda Aleksandar Simurdić sa saradnicima.

Na radnom sastanku koji je prethodio potpisivanju utvrđena je potreba za saradnjom i koordinacijom između Višeg Suda i Fonda, kad je reč o poslovima koji se odnose na koordinaciju, usmeravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i podršku aktivnostima vezanim za harmonizaciju politika, propisa, procedura i standarda u oblastima pravosuđa i osnovnih prava i pravde, slobode, bezbednosti i vladavine prava, radi ispunjavanja obaveza i ostvarivanja ciljeva Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Takođe, istaknuta je i potreba za zajedničkim delovanjem u oblasti jačanja institucionalnih kapaciteta, unapređenja transparentnosti i dostupnosti pravosuđa građanima, značajnim za zadovoljavanje kriterijuma za pregovaračka poglavlja 23 - reforma pravosuđa i 24 - pravda, sloboda i bezbednost.

Jedan od predloženih oblika konkretnije saradnje predstavlja ideja o zajedničkom organizovanju konferencija i okruglih stolova u oblasti pravosuđa, koja će se realizovati u toku naredne godine.

Ovom prilikom, imenovani su i predstavnici zaduženi za međusobnu komunikaciju i razmenu informacija, koji će održavati kontakt na redovnoj osnovi u cilju koordinisanja gorepomenutih aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.