Potop u Subotici, vatrogasci spasili devet putnika, nevreme i u Banatu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop u Subotici, vatrogasci spasili devet putnika, nevreme i u Banatu (VIDEO)

Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je oko 14 sati Suboticu, a za kratko vreme pala je ogromna količina kiše, pa je veliki broj ulica poplavljen, javlja RTS.

Najkritičnije je ispod železničkog podvožnjaka koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa je saobraćaj obustavljen.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, imali su veći broj intervencija u Severnobačkom okrugu zbog današnjeg nevremena, praćenog obilnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << padavinama kiše i duvanjem jakog vetra.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici spasili su devet putnika iz kombija koji se zaglavio ispod jednog podvožnjaka.

Takođe, vatrogasci-spasioci su na 27 lokacija uklonili stabla drveća sa saobraćajnica, a na osam lokacija su ispumpavali vodu iz dvorišta i objekata.

U intervencijama je učestvovalo 28 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vozila. Nema povređenih lica.

Prema prvim informacijama, vetar je na Paliću polomio nekoliko stabala.

Oblačnost s jakim pljuskovima, gradom, olujnim vetrom i grmljavinom iz Bačke premestilo se ka severnom i srednjem Banatu.

U Sremu i Bačkoj postepeno slabljenje intenziteta kiše.

Povremeni pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj Srbiji, pojedinim delovima Beograda, kao i u planinskim predelima na jugoistoku zemlje.

Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, sa tendencijom postepenog slabljenja.

Prethodno je objavljeno upozorenje da se u poslepodnevnim satima, na severu Srbije lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.

Snimak nevremena u Banatu



Izvor: Facebook (Vlada Knežević)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sunčano i vetro, a poslepodne sledi nagli obrt i nepogode

Izvor: RTS, 09.Sep.2019

U Srbiji uglavnom sunčano, a u košavskom području duva jak vetar. Tokom poslepodneva nas očekuje promena vremena. . Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će oblačnost koja u Slavoniji uslovljava kišu, pljuskove...

Nastavak na RTS...

Vremenska prognoza - 10. septembar

Izvor: RTS, 09.Sep.2019

Narednih 10 dana bez padavina u Srbiji. Preovlađivaće sunčano i biće letnje toplo. Da je jesen blizu, podsetiće nas samo prohladna jutra. Sutra u jutarnjim satima od 10 do 15 stepeni, najviša od 25 u Vojvodini, do 30 na jugu zemlje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.