Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Jul.2023, 19:11

Poslednji pozdrav Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog groblja, uputio i ministar Vučević

BEOGRAD – Srbiju je danas potresla vest o smrti Đorđa Mihailovića, poznatijeg kao čika Đorđe, koji je više od 60 godina bio čuvar srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik” u Solunu. O njemu je snimljen dokumetarni film “Poslednji čuvar” 2013. godine, a u novembru 2021. godine dobio je orden “Majka Srbija” u ime države Srbije. Čika Đorđe […]
Vest Poslednji pozdrav Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog groblja, uputio i ministar Vučević objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IN MEMORIAM: „Pa niko ne živi dvesta godina“: Ovako je Đorđe Mihailović pre pet godina govorio za Danas

Izvor: Danas, 02.Jul.2023

Dok je koračao desetom decenijom života, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik, Đorđe Mihailović (91), koga su svi zvali čika Đorđe, bio je posvećen svom poslu i odan palim borcima.

Nastavak na Danas...

"ZEJTINLIK JE DOBIO JOŠ JEDNOG HEROJA": Patrijarh Porfirije se oglasio povodom smrti Đorđa Mihailovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 11:18

Patrijarh Porfirije se toplim rečima oprostio od Đorđa MIhailovića, čuvara srpskog vojničkog groblja "Zejtinlik"...Patrijarh srpski Porfirije je istakao da je Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja "Zejtinlik", koji je preminuo juče u 96. godini, primer za svakog čoveka koji voli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.