Poslednja ovogodišnja EkOlimpijada održana u Kanjiži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja ovogodišnja EkOlimpijada održana u Kanjiži

Poslednja ovogodišnja „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), održana je danas u Kanjiži.

Glavna tema ovogodišnje EkOlimpijade je zaštita zelenila, pa je u Kanjiži posađeno pet stabala koja simbolizuju pet olimpijskih krugova i pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštine Kanjiža Mihalj Bimbo poželeo je dobrodošlicu svima i izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija održava upravo u ovom gradu.

„Zahvaljujem OKS što je za mesto održavanja EkOlimpijade izabrao baš Kanjižu i u bogat program sporta i zaštite životne sredine uključio i našu decu. Svima želim lep provod i dobro raspoloženje, verujem da će EkOlimpijada u Kanjiži doprineti negovanju olimpijskog duha kao i razvoju veština i znanja naše dece“, rekao je Bimbo, a prenosi OKS.

Direktorka Fonda sporta i olimpizma Nataša Janković pozdravila je sve prisutne ispred OKS i poželela im da uživaju i nauče nešto novo danas.

„Zahvaljujem gradu Kanjiži i Ambasadi SAD u Srbiji što su nas podržali u ovom projektu, a vama deco želim lep dan, da se lepo družimo i naučimo nešto novo o zaštiti životne sredine kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti", kazala je Jankovićeva, dok je savetnik za odnose s javnošću Ambasade SAD u Srbiji, Rajan Rolands, istakao da na manifestaciji "možemo zajedno da učimo o životu i timskom radu".

"Ako budemo radili kao tim, siguran sam da ćemo biti vrlo uspešni. Želim da se zahvalim našem partneru OKS i gradu Kanjiži što su danas sve ovako dobro organizovali“, poručio je Rolands.

Projekat „EkOlimpijada“ realizuje se u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i top partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta, kompanijom Koka-Kola, koja je ekskluzivni partner OKS u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.