Posle vrućina, u Evropi nevreme donosi nove probleme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle vrućina, u Evropi nevreme donosi nove probleme

Nakon što je rekordni talas vrućina počeo da popušta, Evropa je suočena sa novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode sa gradom koje su omele avionski i železnički saobraćaj širom Velike Britanije i u delovima Francuske, i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tur de Frans.

Posle višečasovnih restrikcija u avionskom saobraćaju u britanskom avio-saobraćaju, Nacionalna služba za kontrolu vazdušnog saobraćaja (NATS) objavila je u petak da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se stvorili bezbedni uslovi da on bude ponovo normalizovan.

Britanski kontrolori su, pored poteškoća zbog vremenskih uslova, morali da zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljuju pojedine letove, prenosi AP.

Uprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrejavanja šina i samih materijala na vozovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vozovima "Jurostar" koji saobraćaju iz Pariza, gde je u četvrtak zabeležena najviša temperatura ikada izmerena u tom gradu - 42,6 stepeni Celzijusa.

Organizatori Tur de Fransa suočili su se sa velikim problemima, jer su morali da zaustave 19. etapu takmičenja zbog snega i bujice na putu kod oblasti Tinjes u Alpima.

Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju da uklone blato i nanose.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nakon vrućina u Evropi nevrijeme zaustavilo saobraćaj i Tour de France

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2019

Nakon što je rekordni talas vrućina počeo da popušta, Evropa je suočena sa novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode s gradom koje su omele avionski i željeznički saobraćaj širom Velike Britanije i u dijelovima Francuske, i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tour...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.