Posle Kaća i Kovilja Budisava najuređenije prigradsko naselje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2020, 17:32

Posle Kaća i Kovilja Budisava najuređenije prigradsko naselje

Obnova putne mreže u novosadskom prigradskom naselju Budisavi privodi se kraju, a osim ulica koje nisu sređivane 20 godina, uređeni su dom penzionera i školski teren, a prvi put, u sklopu vrtića, rade i jaslice.

450 miliona dinara uloženo je u infrastrukturno opremanje Budisave u proteklih 8 godina. Celo naselje je priključeno na kanalizacionu mrežu, a samo u prvih 9 meseci ove godine obnovljeno je oko 10 kilometara ulica. Trenutno se asfaltira ulica Cara Dušana i deo Partizanske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ostalo nam je još tri ulice u težem stanju u Budisavi. Mi ćemo praktično kompletirati infrastrukturno celu Budisavu koja je posle Kaća i Kovilja najopremljenije naseljeno mesto van samog grada", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Nemanja Janković, predsednik Mesne zajednice Budisava istieče: "Meštani su prezadovoljni kao i sama mesna zajednica a pored kanalizacione mreže ovo je jedna od većih investicija za naše malo mesto".

U prethodnom periodu meštani Budisave dobili su i jaslice što će umnogome olakšati zaposlenim roditeljima, a dosadašnji kapacitet vrtića proširen je sa 80 na 180 mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.