Poslanici nastavili raspravu o amandmanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici nastavili raspravu o amandmanima

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Poslanici su raspravu u pojedinostima počeli u ponedeljak, ali su za tri dana više polemisali o drugim temama razmenjujući optužbe o tome ko je gde "preleteo", ko u Srbiji čini "Haradinajevu vojsku", ali je bilo reči i o tvitu glumca Sergeja Trifunovića koji je brutalno uvredio predsednicu parlamenta Maju Gojković.

Poslanik Dveri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dragan Vesović rekao je da se on ograđuje od tog tvita i da ga nikada neće podržati.

"To sam uradio i na izjavu kolege Srđana Noga (Dveri), međutim, nije korektno ako se sa ove strane neko ogradi, a sa strane vlasti niko ne reaguje na izjavu kolege poslanika da poslanike opozicije pojede mrak", rekao je Vesović.

Vesović je pitao ministra (Sinišu Malog) da li se ograđuje od izjave partijskog kolege "da smo mi albanski opozicionari, Albanci bi to rešili tako da bi nas pojeo mrak".

Poslanik SDS Marko Đurišić komentarisao je na početku sednice pisma koja je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio svim penzionerima, rekavši da im je on zapravo uputio pismo zahvalnosti, je im je "oteo penzije za projekte poput Beograda na vodi ili Nacionalnog stadiona".

Radikali su zamerili što je SNS podnela više od 300 amandmana na prvu tačku dnevnog reda zbog čega se neće govoriti o amandmanima na predloženo budžet za 2019.godinu, a reč je, kako su naveli, o najvažnijem zakonu koji usvaja parlament.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.