Poseta Vučevića Nižnjem Novgorodu povodom 800. godina postojanja tog grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2021, 14:09

Poseta Vučevića Nižnjem Novgorodu povodom 800. godina postojanja tog grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Ruskoj Federaciji, u gradu-pobratimu Novog Sada Nižnjem Novgorodu, gde prisustvuje brojnim dešavanjima koja su upriličena povodom osamstote godišnjice postojanja tog grada.

"Danas smo otpočeli posetu dragim prijateljima u gradu-pobratimu Nižnjem Novgorodu. Velika je čast predstavljati naš lepi grad Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture, "Srpsku Atinu", na svečanom obeležavanju osam vekova postojanja tog grada Ruske Federacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čast je imati status prijatelja u ovom gradu, gde smo veoma lepo dočekani i gde je pred nama mnoštvo zajedničkih aktivnosti. Počeli smo dan obilaskom duhovnih centara, upoznali se sa predivnim manastirima i crkvama, ali pre svega sa istorijom porodice Romanov i učili o slavnoj prošlosti ruskog naroda, koja se vekovima prelamala sa istorijom naše države. Počastvovan sam što mogu da predstavaljam naš grad na ovakvoj ceremoniji, a pored protokolarnih aktivnosti, trudićemo se da ovu posetu iskoristimo da u najboljem svetlu predstavimo naš grad. Danas će biti odigrana odbojkaška utakmica između novosadskih i ruskih odbojkašica, a naredne nedelje u Nižnji Novgorod stižu i fudbaleri "Vojvodine". U septembru će doći i privredna delegacija, sa konkretnim planovima za saradnju. Mi ćemo uvek i na svakom mestu biti neko ko aktivno zastupa interese Novog Sada, Vojvodine i naše otadžbine Srbije", rekao je Vučević.

On je zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, koji je istim povodom u poseti tom ruskom gradu, između ostalog posetio manastir Pečerski gde se sastao sa tamošnjim vikarom manastira arhimandritom Tihonom. Da ostave trag ove posete, oni su posadili drvo prijateljstva, a potom obišli i Srpski centar Državnog univerziteta Nižnji Novgorod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Čast je imati status prijatelja u Nižnjem Novgordu

Izvor: Blic, 19.Avg.2021

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Ruskoj Federaciji, u gradu-pobratimu Novog Sada Nižnjem Novgorodu, gde prisustvuje brojnim dešavanjima koja su upriličena povodom 800. godišnjice postojanja tog grada.

Nastavak na Blic...

Poseta delegacije Pokrajinske vlade Nižnjem Novgorodu

Izvor: Blic, 20.Avg.2021, 13:01

Delegacija Pokrajinske vlade koju predvodi potpredsednik i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković boravi u radnoj poseti Nižnjem Novgorodu u Ruskoj Federaciji, povodom obeležavanja 800. godišnjice osnivanja tog grada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.