Posao za 12 mladih doktora nauka

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 12 mladih doktora nauka

Dvanaest mladih doktora nauka dobiće ove godine posao zahvaljujući tome što je vojvođanski Sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj obezbedio 18 miliona dinara za njihovo zapošljavanje.

Sredstva su obezbeđena na osnovu konkursa pokrajinske Vlade pod nazivom “Pravo na prvu šansu”.

Sekretarijat će sa ukupno 1,65 miliona dinara sufinansirati i studiranje 11 darovitih studenata sa fakulteta čiji je osnivač AP Vojvodina.

Ti studenti dobijaće 15.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinara mesečno, a isti iznos trebalo bi da obezbede privatne kompanije kod kojih će raditi nakon studija.

Smisao oba konkursa je dalji razvoj naučno-istraživačkog rada u Vojvodini, kao i podsticanje darovitih studenata da što prije okončaju studije i dobiju zaposlenje u privatnim kompanijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.