Portret protojereja-stavrofora dr Miloša M. Vesina(AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2022, 12:21

Portret protojereja-stavrofora dr Miloša M. Vesina(AUDIO)

Protojerej-stavrofor i paroh južnočikaški i lensinški Miloš Vesin, završio je Karlovačku Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Studije psihologije, studije muzike (odsek solo-pevanje i dirigovanje) i post-diplomske studije iz teologije završio je u Lucernu (Švajcarska).

Prvi je dirigent svešteničkog hora Eparhije šumadijske “Sveti Sava”. Usavršavao je muziku i psihologiju u Lozani, Parizu i Kembridžu.

Doktorirao je psihologiju u Londonu. Predavač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na mnogim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope.

Bavi se pastirskom psihologijom i službuje u Čikagu. Često dolazi u Srbiju i organizuje javna predavanja, gde sa pravoslavnog gledišta govori o duhovnom životu savremenog čoveka, po čemu je postao poznat među Srbima.

"Svi mi, deca tog vremena šezdesetih,  dobijali smo početno vaspitavanje na onom mestu gde to i treba a to je porodica. Sve ostalo je samo nadogradnja".

Poslušajte  u prilogu kako i kada je odlučio da će biti sveštenik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.