Porodici iz Petrovaradina vatra progutala sve što su sticali 50 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici iz Petrovaradina vatra progutala sve što su sticali 50 godina

U noći između nedelje i ponedeljka porodicu Julijana Edelinskog iz Petrovaradina probudila je vatra koja je izbila u njihovoj radionici. U požaru koji je usledio niko nije stradao, ali je načinjena velika materijalna šteta.

Vatra je, pored radionice koja je u potpunosti izgorela zahvatila i krov kuće.

Vatrogasci su sprečili da se vatra proširi na objekat u kome je porodica živela, ali sada, posle njihove intervencija, cela kuća je natopljena vodom i nije više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za stanovanje.

Materijalna šteta iznosi između 200.000 i 300.000 evra.

"Moraćemo da nastavimo život, a nemamo ni kupatilo, ni kuhinju. Možda ću morati da budem podstanar. 50 godina smo supruga i ja slagali ciglu po ciglu i sagradili kuću i radionicu, 50 godina nismo bili sebični jer smo davali svim ljudima koji su bili u potrebi. Zašto nas je Bog kaznio", pita se Julijan, jedini proizvođač regulacionih torusnih transformatora na području Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Od svog posla Julije i njegova porodica živeli su lepo, a tako reći i cela rusinska zajednica, kojoj je Julije finansirao sve najpoznatije manifestacije i festivale.

Pošto je jedan njegov sin već u inostranstvu, a drugi ima u planu da se tamo preseli, gospodin Edelinski je imao u planu da čitavu proizvodnju i razrađen posao prenese na neke nove mlade ljude, kojima bi osigurao kvalitetnu budućnost.

Kako bi porodica, koja je u ovim hladnim danima ostala na ulici, osetila makar malo topline oko srca, svi koji su u mogućnosti mogu uplatiti novac na žiro račun u Erste Banci 340 32 038521 18.

Budimo humani, jer humanost i briga o drugima okrepljuju čoveka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.