Popust na plaćanje komunalija za porodice sa troje ili više dece

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popust na plaćanje komunalija za porodice sa troje ili više dece

Porodice sa troje ili više dece, ukoliko imaju prebivalište u Novom Sadu, odnosno boraviše kao raseljena lica sa KiM mogu dobiti popusta na plaćanje komunalija.

To predviđa Odluka o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2017. godini, a prema njoj višečlane porodice, koje redovno izmiruju svoje račune imaju pravo na popust na usluge JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a naplaćuje ih JKP „Informatika“, putem jedinstvenog mesečnog računa.

Na popust od 30 odsto imaju pravo porodice sa troje, četvoro i petoro dece, popust od 40 odsto mogu ostvariti porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece, dok upola manje komunalije mogu da plaćaju porodici sa devetoro i više dece.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

- Zahtev za umanjenje plaćanja komunalnih usluga za 2017. godinu može se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove i na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs, a popunjen zahtev podnosi se Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove- saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Kako se dodaje uz zahtev je potrebno priložiti i fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za decu u porodici, fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije za roditelje i punoletnu decu potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec.

Ovom odlukom decom se smatraju članovi porodice do završetka redovnog školovanja, najkasnije do 26 godine života.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.