Pop za sve ukuse

Izvor: Blic, 29.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pop za sve ukuse

NOVI SAD - Sastav „Mar’n’b" poznat je Novosađanima kao stalni bend paba „Lazino tele". Iako u popularnom klubu sviraju uglavnom obrade, autorske pesme do sada su predstavili na Budvanskom festivalu, Festivalu „Stari grad" u Novom Pazaru i „Balkan Youth festivalu" u Bugarskoj. Proboj na pop scenu napravili su snimanjem dueta za pesmu „Kao nekada pre" sa Katarinom Ostojić Kajom, učesnicom VIP serijala „Velikog brata".



„Mar’n’b’" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trenutno u studiju „Alfa" u Novom Sadu snima album prvenac koji bi trebalo da bude gotov do kraja septembra, a na policama prodavnica mogao bi da se nađe do kraja godine. Muziku koju sviraju sami karakterišu kao gitarski pop.

- Nismo u fazonu da forsiramo neki aktuelni zvuk, već je naš zvuk rezultat naše lične saradnje. Zapravo, svi mi imamo neku svoju muzičku priču iz koje se onda rađa jedna autentična muzika sa prepoznatljivim autorskim pečatom - priča gitarista grupe Zoran Antonijević.

Osim njega, članovi grupe su Srđan Stević (bas), Nikola Beronja (klavijature), Dejan Kijanović (bubnjevi) i Marija Mirković, koja peva, ali i piše muziku i tekstove.

- Tekstovi su ljubavni i uglavnom govore o osećanjima devojke prema muškarcu. Kao i muzika, i tekstovi su veseli i lepršavi, a bave se temama i dilemama jedne mlade devojke - kaže Zoran Antonijević.

Za sada se „Mar’n’b" može čuti na internet stranici myspace.com/marenbi, a u septembru će ponovo postati redovni gosti „Lazinog teleta". Nakon snimanja albuma, kako priča Zoran Antonijević, klupske svirke ustupiće mesto jednoj znatno široj autorskoj turneji.

Svi oni koji još uvek nisu čuli „Mar’n’b" imaće za to priliku 10. septembra, kada će grupa nastupiti u okviru ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača.

- Mnogo ovdašnjih bendova svira pop koji isuviše koketira sa narodnjacima, a mi se trudimo da sviramo autentični gitarski pop, nešto što će svi moći da slušaju. Koliko ja znam, takvih bendova je jako malo na ovdašnjoj sceni, ako ih uopšte i ima. Verujem da mi imamo kvalitet da se nametnemo. Samo je pitanje koliko ćemo uspeti da se uhvatimo u koštac sa tržištem i celom tom mašinerijom koja je potrebna za uspeh - kaže Zoran Antonijević.

U gradu sviraju obrade, na strani autorske stvari

- Publika za sada reaguje jako dobro i verujem da će takve reakcije uslediti i nakon objavljivanja albuma. U Crnoj Gori i u nekim mestima Srbije već smo dovoljno prepoznatljivi, za razliku od Novog Sada, gde nastupamo uglavnom sa obradama tuđih pesama. Ovdašnjoj publici još nismo poznati kao autorski bend, ali se nadamo da će nas, nakon objavljivanja albuma, prihvatiti kao i u drugim gradovima Srbije - kaže Zoran Antonijević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.