Policajac ubio jednog od provalnika

Izvor: Blic, 21.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac ubio jednog od provalnika

PANČEVO, PADINA - Mirko Petrov (19) iz Kovačice poginuo je u noći između četvrtka i petka prilikom pljačke apoteke u selu Padina u opštini Kovačica. Na njega je pucao policajac pod još nerazjašnjenim okolnostima, potvrđeno je nezvanično u pančevačkoj policiji.



Pretpostavlja se da u apoteku nije provalio sam, a prema nepotvrđenim informacijama do državne apoteke koja se nalazi kod zdravstvene stanice u selu Padina provalnici su došli ukradenim automobilom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Informaciju da je policijac suspendovan u Područnoj policijskoj upravi do sada nisu potvrdili.

Ni posle četiri dana policija nije izdala zvanično saopštenje, a portparolka Područne policijske uprave u Pančevu (pokriva ceo Južni Banat) Tanja Dakić nas je uputila na Okružni sud. Predsednik suda Dragoljub Vujasinović u svojstvu dežurnog sudije prisustvovao je uviđaju, ali su nam u sudu samo potvrdili da je Petrov ubijen.

Uz tvrdnju da nije stigao zahtev za pokretanje istrage, sudija Jovanović nas je uputila na Okružno tužilaštvo. Aleksandar Jančić, zamenik okružnog tužioca koji je bio na uviđaju objašnjava da nije dobio izveštaj policije po kome bi dalje mogao da postupa. A zatim je portparolka policije ponovo uputila na sudiju Vujasinovića.

Tako se skoro četiri dana od smrti Petrova, uz tvrdnju da je podlegao ranama na licu mesta, sve okolnosti pod kojima je izgubio život nedaleko od padinske apoteke drže u tajnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.