Pokrajinski sekretar uručio diplome studentima na Visokoj tehničkoj školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 17:43

Pokrajinski sekretar uručio diplome studentima na Visokoj tehničkoj školi

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević uručio je danas diplome studentima 60. generacije Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu.

Čestitajući studentima uspešan završetak školovanja, Milošević se obratio akademcima porukom u skladu sa današnjom proslavom Svetog Save, istakavši da bez prosvećenja nema ni prosvetljenja.

Ovo je jedan veliki praznik za ovu visokoobrazovnu ustanovu koja je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decenijama lider u oblasti tehničkih strukovnih znanja i verujem da su moderni studijski programi, vredni i stručni nastavnici garant za to da će svi oni koji upišu ovu školu predstavljati veliki resurs znanja i razvoja Srbije, istakao je Milošević.

Resorni sekretar je naveo da je Visoka tehnička škole strukovnih studija u Novom Sadu primer i za to kako se kroz razvojno-istraživačke projekte stvara veza između privrede i istraživačkog rada na visokim školama, što će u narednom periodu biti sve vidljivije.

U projekciji plana razvoja AP Vojvodine do 2030. godine, visoko obrazovanje zauzima značajno mesto. Pored logike otvorenosti i dostupnosti visokog obrazovanja za koje se zalažemo, vreme koje dolazi stavlja zahteve i pred nastavnike u pogledu unapređivanja kompetencija, odnosno potrebe za stalnim usavršavanjem, koje jedino donosi uspeh i kvalitet celokupnom obrazovnom sistemu, što se reflektuje i na privredu, kazao je Milošević.

Direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija Branko Savić istakao je da su danas diplome stekli studenti osnovnih studija i master strukovnih studija, u trajanju od tri odnosno pet godina, saopštila je pokrajinska vlada.

Verujemo da su naši studenti stekli potrebna znanja koja će uspešno primeniti u privredi. Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uspeli smo da unapredimo nastavu i opremimo Školu savremenim učilima. To bi našim studentima trebalo da omogući da se obrazuju po standardima koji se primenjuju u razvijenim obrazovnim sistemima u okruženju, istakao je Savić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.