Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio 153 kredita za nabavku mehanizacije

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio 153 kredita za nabavku mehanizacije

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede u Vojvodini Jožef Sabo potpisao je u sredu ugovore sa korisnicima kredita ovog fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u 2015. godini.

Sabo je rekao da je za manje od tri godine Fond realizovao više od 880 kredita za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije pa je tako podeljeno 370 traktora i 520 priključnih mašina.

On je najavio nove tri kreditne linije u jesenjem ciklusu: ponovljeni konkurs >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, konkurs za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

Sabo je zahvalio svim korisnicima kredita koji uredno vraćaju svoj dug i rekao da je povraćaj sredstava preko 95 odsto.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković rekao je da za nabavku nove priključne mehanizacije odobreno 153 kredita, iako je potražnja bila mnogo veća.

"Krediti Fonda su popularni, jer su povoljni, sa kamatnom stopom od jedan do dva odsto koje nema nigde", rekao je Marinković.

On je naveo da je Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede za proteklih 15 godina, do sada plasirao preko 3.300 kredita u vrednosti od 2,46 milijardi dinara.

"To je malo, jer pet do šest miliona evra koliko svake godine imamo na raspolaganju je kap u moru onog što naša poljoprivreda zahteva", kazao je Marinković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.