Pokrajinska zaštitnica građana: Pokrenućemo nove kampanje u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 21:09

Pokrajinska zaštitnica građana: Pokrenućemo nove kampanje u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Budući da smo dobili novog Pokrajinskog zaštitnika građanа, na konferenciji za medije predstavljene su aktivnosti za naredni period. 

Dragana Ćorić, doktor pravnih nauka iz Novog Sada, izabrana je u Skupštini Vojvodine za novog Pokrajinskog zaštitnika građana. S obzirom na to da je veći deo njene karijere posvećen pravima deteta i njihovoj bezbednosti, fokus će biti usmeren na tu temu.

"Danas imamo prve inicijalne sastanke sa kojima ćemo pokrenuti neke nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kampanje koji će se odnositi na dodatnu zaštitu dece, a prvenstveno bezbednost dece u borbi protiv vršnjačkog nasilja", rekla je doent dr Dragana Ćorić, Pokrajinska zaštitnica građana.

"Prvo bih želela da ova institucija i njene nadležnosti postanu mnogo jasnije većem broju ljudi. Čini mi se da u nekim momentima svaku instituciju prati neki loš glas, baš zbog one famozne pravne neukusi građana kojima baš nije sasvim jasno šta je to što određena institucija može da uradi za njih", izjavila je Ćorić.

Predstavljeni su primeri dobre prakse, kako sa domaćim, tako i sa međunarodnim institucijama i organizacijama, sa planovima da će saradnju nastaviti u istom pravcu.

"Oni nam pružaju podršku kada je u pitanju sektor koji se tiče ravnopravnosti polova, mi smo uz njihovu podršku organizovali čak tri edukativne na temu rodno zasnovanog ubistva žena femicida, mi smo pokušali da kroz rad sa predstavnicima institucija da ih edukujemo na temu ovog fenomena, naravno negativnog", dodala je ona.

Na konferenciji je istaknuto da su nevladine organizacije i mediji važni partneri u borbi protiv svakog vida nasilja i shodno tome, apelovali na etičko izveštavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.