Poklonite slatkiš – ulepšajte deci praznike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklonite slatkiš – ulepšajte deci praznike

Radio-televizija Vojvodine dvanaestu godinu za redom organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za mog drugara namenjenu deci u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu ulice, Onkološkom odeljenju u Dečijoj bolnici, Udruženju osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada" i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Akcija sakupljanja slatkiša počinje u sredu, 19. decembra, kada će u holu Radija RTV-a (Ignjata Pavlasa 3) biti postavljena korpa za donacije, a trajaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 31.12, kada će pokloni biti uručeni.

Cilj akcije je da vratimo humanost i solidarnost među decu, te u pakovanju slatkih paketa učestvuju deca radnika RTV-a i njihovi drugari, od milja prozvani "Deda Mrazovi patuljci."

Od samog početka, prijatelji akcije su poslastičarnice "Vremeplov", "Carigrad" i "Kristina", koji prave torte za svaku od ustanova koje će RTV ekipa posetiti.

Naši sugrađani donose slatkiše, a akciji se pridružuju i društveno odgovorne kompanije, ustanove i udruženja građana. Deo akcije je i humanitarni Deda Mraz, koji 31. decembra, u ime svih onih koji su učestvovali u akcij,i uručuje slatke pakete deci u pomenutim institucijama.

Inicijativa za pokretanje akcije potekla je sa Prvog programa radija RTV-a, od novinarke Nevene Vrtulek: "Taj delić porodične atmosfere koja njima treba tog 31. decembra mi pokušavamo da im nadomestimo nekom čarolijom samo za njih, prosto da im ulepšamo taj trenutak."

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže akciji i slatkišima ulepšaju praznike deci kojoj taj gest mnogo znači.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.