Pojasevi i telefoniranje - česti uzroci nesreća (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 12:51

Pojasevi i telefoniranje - česti uzroci nesreća (AUDIO)

Broj saobraćajnih nezgoda od početka godine manji je u odnosu na isti period prošle godine. Ta statistika jeste ohrabrujuća, ali i dalje ima mnogo vozača koji za volan sedaju pod dejstvom alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci.

Koliko su vozači odgovorni, da li koriste sigurnosne pojaseve na prednjim i na zadnjim sedištima kao i sedišta za bebe, proverio je Milan Rakić za slušaoce RNS.

Prema rečima Slavka Kovača iz Policijske uprave Novi Sad, na području >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Južnobačkog okruga, broj saobraćajnih nezgoda smanjen je za deset procenata u odnosu na isti period prošle godine. Smanjen je i broj poginulih kao i teško i lako povređenih u saobraćajnim nezgodama.

Situacija je slična i u Novom Sadu. Ipak, Kovač apeluje na vozače da koriste sigurnosne pojaseve na prednjim i na zadnjim sedištima i da ne telefoniraju dok voze, što je čest slučaj i jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezogda.

Kovač dodaje da Agencija za bezbednost saobraćaja zajedno sa lokalnim samoupravama sprovodi akciju nazvanu ,"Vežite pojas" kako bi se preventivno uticalo na vozače da ga koriste.

"Takođe, predavanja o bezbednosti u saobraćaju organizovana su i u školama", navodi Kovač.

Iz Policijske uprave apeluju na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a posebno na vozače i na putnike da koriste sigurnosne pojaseve i dečja bezbednosta sedišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.