Pojačane kontrole prodaje alkohola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačane kontrole prodaje alkohola

Povodom žalbi predstavnika saveta roditelja da mnogi kafići, kiosci i restorani maloletnicima prodaju alkoholna pića, koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, održalo je sednicu, i predložena je strožija kontrola objekata.

Oni su apelovali na tržišnu inspekciju da rigoroznije kontrolišu objekte, jer se najčešće nasilje među maloletnicima dešava kada su pod uticajem alkohola.

Osim problema prodaje alkohola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maloletnicima, na sednici je bilo reči i o kladionicama i kockarnicama u blizini škola. Kako izvestilac koordinacionog tela Vladimir Jelić kaže, ako uprava za obrazovanje izdvoji novac za geometre koji bi merili udaljenost kockarnica od škola.

Škole će moći da tuže  vlasnike kockarnica koje nisu na propisanoj udaljenosti. Zakonom je propisano da kockarnica mora da bude najmanje 200 metara udaljena od škola.

Na sednici je bilo reči i o incidentu koji se desio u vrtiću „Novosađanče“, kada je jedan od roditelja nasrnuo na vaspitačicu. Tim povodom načelnica gradske uprave za obrazovanje, Lidija Tomaš izjavila je da je slučaj procesuiran, a dete je premešteno iz vrtića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.