Pojačana kontrola saobraćaja - telefona, pojaseva...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2019, 03:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja - telefona, pojaseva...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će od danas do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača.

Ako vozači nepropisno koriste telefone, odnosno druge uređaje za komunikaciju, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u fiksnom iznosu od 10.000 dinara, saopštio je MUP.

Prilikom sankcionisanja vozača koji učine prekršaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Republici Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

Istovremeno, prisutan je trend povećanja broja ovog prekršaja, s obzirom da je za prvih šest meseci ove godine sankcionisano gotovo 25.000 vozača, što je za 13 odsto više u odnosu na prvu polovinu prethodne godine.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta, dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pojačana kontrola saobraćaja, fokus na tri stvari

Izvor: B92, 02.Avg.2019

Policajci će od danas do kraja letnje turističke sezone sprovoditi pojačane kontrole vozača radi sprečavanja nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja..Ako vozači nepropisno koriste telefone, odnosno druge uređaje za komunikaciju, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.