Pojačana kontrola saobraćaja, ministar obilazio punktove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja, ministar obilazio punktove

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je noćas četiri lokacije od ukupno 104 u Beogradu na kojima je policija pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega kroz alkotestiranje vozača, merenja brzine kretanja automobila, ali i kažnjavanje drugih saobraćajnih prestupa. Samo tokom prethodne noći u Beogradu je ukupno otkriven i kažnjen 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzinu kretanja, saopšteno je iz MUP-a.

Ostalih prekršaja je bilo 112, a uhapšeno je i jedna osoba po poternici.

Tokom obilaska punktova i pripadnika saobraćajne policije Stefanović je istakao da je cilj akcije da se vozači upozore i podsete da se ponašaju odgovorno i ozbiljno.

"Važno nam je da pošaljemo poruku da tokom decembra, kao i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija neće dozvoliti kršenje zakona i učinićemo sve da pojačanim kontrolama sačuvamo što više života. Ako pogledamo poslednjih 10 godina, broj stradalih u saobraćajnim nezgodama u Beogradu se dvostruko smanjio, ali to i dalje nije dovoljno. Mi želimo da postignemo još bolje rezultate", rekao je Stefanović.

On je istakao da ove godine nijedno dete nije stradalo u zoni škola, a da policija želi da smanji i ukupan broj stradalih u saobraćaju, za šta je, kako je dodao, neophodno da svi zajedno budu odgovorniji.

Ministar je dodao da će pripadnici saobraćajne policije tokom celog meseca sprovoditi ovakve akcije na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u čitavoj Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(FOTO) AKCIJA SAOBRAĆAJACA U BEOGRADU: Za noć kažnjen 371 vozač, 178 vozilo u pijanom stanju

Izvor: Kurir, 03.Dec.2016

...Samo tokom prethodne noći u Beogradu je ukupno otkriven i kažnjen 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja, saopšteno je iz MUP-a..Ostalih prekršaja je bilo 112, a uhapšeno je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.