Pojačana kontrola saobraćaja: Kamere love i one koji ne vežu pojas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 09:01

Pojačana kontrola saobraćaja: Kamere love i one koji ne vežu pojas

Uprava saobraćajne policije MUP Srbije, u saradnji sa JP "Putevi Srbije" i Direkcijom za mere i dragocene metale, od danas do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje pojačano će kontrolisati saobraćaj.

Koristiće se prošireni i unapređeni sistem merenja prosečne brzine na svim auto-putevima, uz pomoć kojeg će biti stvoreni uslovi za dodatno unapređenje bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

U prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 50 deonica širom zemlje. Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje.

U poslednjih pet godina, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima, godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom. Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača, napominje MUP. Oni ističu da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i da je od početka meseca život izgubilo 48 učesnika u saobraćju.

Skreću pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije. MUP apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, te da pokažu potrebnu dozu odgovornosti i da poštujući propise doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75, kod petlje Horgoš-Subotica sever ka Novom Sadu najavljeni su radovi na demontaži i montaži zaštitne ograde u razdelnom pojasu do 19. avgusta.

Zatvorena je preticajna i saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-763, kod petlje Ub - Lajkovac, ka Beogradu biće izvođeni radovi na održavanju kolovoza do 01. novembra.

Zatvoren je izlaz na petlji Ub u smeru ka Beogradu i saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj kolovoznoj traci.

Kod petlje Ruma - Jarak (Sremska Mitrovica) izmenjen je režim saobraćaja zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu auto-puta Ruma - Šabac, do 02. avgusta uz, po potrebi, naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici puta Slovac- Lajkovac, kod Lajkovca planirani su radovi na rehabilitaciji, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Bačka Palanka - Gložan najavljeni su radovi na rekonstrukciji do 30. novembra do 17 časova uz naizmenično propuštanje vozila po deonicama od po 500 metara.

Na deonici puta Žabari - Bošnjak kod Četereža najavljeni su radovi na sanaciji do 31. avgusta uz naizmenično propuštanje vozila, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.