Pojačana akcija kontrole saobraćaja, za dva dana isključeno 12 vozača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana akcija kontrole saobraćaja, za dva dana isključeno 12 vozača

U toku je akcija saobraćajne policije, pojačali su kontrole vozača, a poseban akcenat je na vožnji u alkoholisanom stanju. Tokom dva dana akcije od 1820 zaustavljenih vozača 12-oro je isključeno iz saobraćaja, zbog izmerenae veće količine alkohola od dozvoljene.

Novčane kazne ne sprečavaju neodgovorne vozače da sednu za volan pijani ili pripiti. U prva dva dana akcije pojačane kontrole saobraćaja, sa 0,5 promila alkohola u krvi uhvaćeno je osam vozača, a kod četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << је izmereno 0,8 promila.

Međutim, broj vozača u alkoholisanom stanju mnogo je veći kada se sumira cela godina. Kako u Policijskoj upravi navode, tokom 2019-te iz saobraćaja je isključeno oko 4.000 vozača.

Poslednje izmene u zakonu vozačima dozvoljavaju najviše 0,2 promila alkohola u krvi. U policijskoj upravi kažu da alkohol različito utiče na svakog, te da se ne može govoriti o tome koliko čašica vozači mogu popiti, a da ne budu kažnjeni. Akcija pojačane kontrole saobraćaja realizuje se u 29 država, članica Mreže saobraćajnih policija Evrope, a trajaće do 15-og decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za dva dana, iz saobraćaja, isključeno 12 vozača

Izvor: NoviSad.com, 11.Dec.2019

Pripadnici saobraćajne policije sprovode pojačanu kontrolu vozača, koja je usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.