Bez čekanja na rampama, zadržavanja na više graničnih prelaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021, 08:25

Bez čekanja na rampama, zadržavanja na više graničnih prelaza

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, dok se na više graničnih prelaza čeka između 30 i 240 minuta, saopšteno je danas iz JP ''Putevi Srbije''.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15, na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu za

Pojačan saobraćaj na putevima I i II reda

Kraj još jedne nedelje donosi pojačan saobraćaj na frekventnim putevima I i II reda, a posebno na prilazima većim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradovima, saopštio je AMSS.

Povremeno može doći do usporene vožnje prvenstveno na deonicama gde ima radova.

AMSS savetuje vozačima da voze bez žurbe, poštuju saobraćajne propise, a ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili kraće zastoje imaju više strpljenja i tolerancije za volanom.

teretna motorna vozila je 90 minuta, na graničnom prelazu Kelebija, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 240 minuta.

Na graničnom prelazu Kelebija, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 30 minuta, na graničnom prelazu Sremska Rača, zadržavanje na ulazu za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na graničnom prelazu Kotroman, zadržavanje na ulazu i izlazu za putnička motorna vozila je 30 minuta.

Na graničnom prelazu Šid, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja, navode iz ''Puteva Srbija''.

Radovi na deonici petlja Dobanovci - petlja Šimanovci

JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da će danas, u toku svetlog dela dana, izvoditi radovi na održavanju horizontalne signalizacije središnje i desne ivične linije, na deonici državnog puta petlja Dobanovci - petlja Šimanovci, smer Beograd - Batrovci.

Radovi će se izvoditi u pokretu.

U toku izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Nakon toga, izvodiće se radovi u zaustavnoj saobraćajnoj traci a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od sutra radovi na obilaznici oko Beograda

Na Obilaznici oko Beograda, od sutra do 14. maja, u periodu od 10 do 16 sati, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na kružnom toku Resnik.

Kako je saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije", u toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U saopštenju se takođe navodi da će u zoni radova na državnom putu I A reda broj 1, petlja "Aerodrom" - petlja "Dušanovac", biti zatvorena naizmenično preticajna ili zaustavna saobraćajna traka, a da će se saobraćaj odvijati slobodnom voznom ili preticajnom saobraćajnom trakom, sve u zavisnosti u kojoj traci će se izvoditi radovi.

U zoni radova na petljama duž deonice, na isključenjima, saobraćaj će se odvijati usporeno.

Radovi će se izvoditi u pokretu i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U saopštenju JP "Putevi Srbije" se, takođe, navodi da nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na autoputevima Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Na graničnim prelazima GUŽVE, moguć pojačan saobraćaj i tokom podneva

Izvor: Blic, 09.Maj.2021

Posle manjeg broja vozila što je uobičajeno za nedelju prepodne, u drugom delu dana očekujemo pojačanog saobraćaja na prilazima većih gradova što može usloviti formiranje kolona i doneti usporenu vožnju na deonicama najfrekventnijih puteva gde su radovi u toku, ali i na najopterećenijim naplatnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.