Podrška ženama obolelim od raka dojke u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 15:02

Podrška ženama obolelim od raka dojke u Sremskoj Mitrovici

Oktobar je mesec borbe protiv raka. Tim povodom Udruženje "Žena uz ženu" organizuje ponovo projekat "Budi hrabra" na teritoriji čitave Srbije. Na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici postavljen je kamion opremljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled dojke.

Kampanja je podrška ženama obolelim od raka dojke, kako bi se prevencija digla na viši nivo. O važnosti preventivnih pregleda govorila je i gradonačelnica Svetlana Milovanovoić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako je oktobar međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, to je vreme kada se posebna pažnja poklanja prevenciji ove bolesti. A, Mitrovčanke priliku za besplatnim ultrazvučnim pregledom dojke bez zakazivanja smatraju značajnom i kako kažu to je prilika koja se ne propušta, jer zdravlje je na prvom mestu.

Akcija za borbu protiv raka dojke, sprovodi se od 2004. godine, te je udruženje „Žena uz ženu“ organizovalo besplatnu akciju „Budi hrabra – pregledaj se“. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da se informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Cilj kampanje “Budi hrabra pregledaj se” je podizanje svesti o značaju preventivnih pregleda i samopregleda. Posle Novog Sada Karavan je u Mitrovici. Grad ovakve akcije uvek podržava, i posebna je čast što je baš Mitrovica jedan od izabranih gradova u kojoj karavan gostuje.

Preventivne preglede sve žene starosti od 25 do 45 godina u Sremskoj Mitrovici će moći da obave naredna dva dana. Potrebno je pregled zakazati u periodu od 11:30 do 12 časova za taj dan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neobična ordinacija za ultrazvučni pregled dojke u Šapcu

Izvor: Danas, 05.Okt.2022

Udruženje „Žena uz ženu“ pokrenulo je karavan „Budi hrabra – pregledaj se“, koji će 7. i 8. oktobra, boraviti na gradskom trgu u Šapcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.