Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška NIS-a lokalnim zajednicama 110 miliona dinara

Naftna industrija Srbije (NIS) održala je danas svečanost u Novom Sadu povodom izabranih projekata na konkursu "Zajednici zajedno", kojim ta kompanija sa više od 110 miliona dinara podržava razvoj lokalnih zajednica.

Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove i neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje, a to su Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Fokus ovogodišnjeg konkursa bila je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom su obuhvaćene oblasti poput ekologije, nauke i obrazovanja, javnog zdravlja, socijalne zaštite, te kulture i sporta.

U svakoj lokalnoj zajednici, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev kazao je da se uspešno poslovanje meri brojkama, ali da glavna vrednost svake kompanije treba da bude ulaganje u zajednicu.

NIS nije samo proizvodni sistem, on je postao komparativni građanin i komšija koji doprinosi razvoju 11 gradova i opština u Srbiji. Kada kažemo da je ulaganje u zajednicu naše strateško opredeljenje, onda vam još jednom kažemo da ćemo i ubuduće podržavati projekat "Zajednici zajedno" i širićemo ga. Najavljujem da će u narednoj godini u program biti uključen i Požarevac, rekao je Tjurdenjev.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da projekat "Zajednici zajedno" pomaže lokalne samouprave, posebno obraćajući pažnju na goruća pitanja u određenim lokalnim samoupravama.

Kompanija NIS od 2009. godine do danas na teritoriji AP Vojvodine podržala je 758 projekata sa 735 miliona dinara, a ta ulaganja su veoma važno za te zajednice kojima je pomagano. Ulagano je u zdravstvo, u socijalna pitanja, u sport, kao i u sve ono što može da poboljša životni standard građana, naveo je Milićević.

On je rekao da će Pokrajinska vlada uvek da podržava akcije koje su društveno odgovorne prema sredinama u kojima kompanije rade i stvaraju profit, jer deo tog profita vraćaju i u kvalitet života građana u tim sredinama.

Govoreći o zajedničkom učešću Grada Novog Sada i kompanije NIS na projektu "Zajednici zajedno", gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je taj grad uključen u realizaciju od 2010. godine.

Ukupno su realizovana 82 projekta u različitim oblastima - nauke, kulture, sporta i socijalne zaštite, i možemo biti ponosno na sve ono što smo uradili, kazao je Vučević.

On je napomenuo da "Zajednici zajedno" nije jedini vid saradnje Grada Novog Sada i NIS-a, pošto su nedavno novosadska administracija i ta kompanija učestvovali na projektu "Mladi heroji".

Za nas je veoma značajna i simbolična sva ta saradnja jer ta sinergija kompanija sa lokalnim sredinama je nešto što građani očekuju i ja sam zahvalan kompaniji NIS na toj podršci i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Program "Zajednici zajedno" NIS sprovodi devet godina, a do sada je podržano više od 900 projekata koji doprinose socijalno-ekonomskom razvoju gradova i opština u kojima ta kompanija posluje.

U okviru ovogodišnjeg konkursa, NIS je podržao ukupno 42 projekta koji će, kako ističu iz te kompanije, doprineti unapređenju kvaliteta života u tim gradovima i opštinama širom Srbije, a rok za realizaciju projekata je 30. jun 2018.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS sumirao rezultate: Održana svečanost povodom izabranih projekata na konkursu "Zajednici zajedno"

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2017

Kompanija ove godine značajno doprinela razvoju više gradova..Kompanija ''NIS'' podržala je ove godine 42 projekta u okviru konkursa ''Zajednici zajedno'' koji će, kako navode, doprineti unapređenju života u 11 gradova i opština u kojima ''NIS'' posluje. Pravo na učešće imale su sve organizacije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.