Podela građevinskog materijala izbegličkim porodicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela građevinskog materijala izbegličkim porodicama

U opštini Vrbas u toku je podela građevinskog materijala izbegličkim porodicama.

Materijal im je neophodan za rekonstrukciju stambenog prostora.

Još sedamnaest izbegličkih porodica koje žive u neuslovnim ili oronulim kućama, na teritoriji opštine Vrbas, napokon će urediti svoje domove zahvaljujući pomoći u građevinskom materijalu.

Vrednost pojedinačnih donacija je od četiri i po do devet hiljada evra, a obezbeđene su kroz Regionalni stambeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << program trajnog zbrinjavanja izbegličkih porodica.

Porodica Maleš iz Ravnog Sela, izbegla je 1995. godine iz Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući donaciji najzad će rešiti stambeni problem.

"Kupili smo ovu kućicu staru i to je bilo dole ozidano i gore sprat, pa smo gore nastavili mi sa kreditom i stali tako – ne možeš dalje. Sin ne radi nigde, muž penziju ima deset i po hiljada, ja ne radim nigde, malo po pijaci idem i to je to", rekla je Milica Maleš.

Ukupna vrednost donacije je sedamnaest miliona dinara, a izbegličkim porodicama građevinski materijal je podenjen spram iskazanih potreba, kaže članica opštinskog veća Vrbasa zadužena za pomoć izbeglim licima, Danijela Ilić.

"Ovi ljudi radiće u narednom periodu, menjaće ceo krov, pregrađivaće neke zidove koji su loši, laminati, pločice za kupatilo i sve ono što su oni naveli zajedno sa našom komisijom, sa građevincima na terenu, kada smo radili taj obilazak, napravila se specifikacija građevinskog materijala koju smo pre toga potpisali i mi i korisnici. Sada ovde imamo tu isporuku gde će se na kraju proveriti da li je to što smo tada dogovorili isporučeno, a do sada nismo imali problem da nije, tako da će biti sve u redu", rekla je Ilić.

Sve porodice iz opštine Vrbas koje su dobile građevinski materijal, trenutno traže majstore, kako početak radova ne bi morao da čeka proleće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.