Počinje renoviranje zatvorenih bazena u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje renoviranje zatvorenih bazena u Kikindi

Pripremni su već u toku, a od ponedeljka, 10. septembra zvanično započinju radovi na renoviranju zatvorenih bazena Sportskog centra "Jezero" u Kikindi. Iduće godine kikindski Sportski centar obeležiće 40 godina od izgradnje objekta, pa taj jubilej zaslužuje bolje i bezbednije uslove za korisnike zatvorenih bazena. Sredstva su obezbedili Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport i Grad Kikinda.

S obzirom na sve vidljivija oštećenja nastala protokom vremena, a koja postaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve veća opasnost po bezbednost kupača, članova klubova koji tu treniraju, planirani radovi na sanaciji i rekonstrukciji zatvorenih bazenu kikindskog Sportskog centra "Jezero" bili su preko potrebni.

"Zbog velikog oštećenja ivice bazena, odvajanja pločica od podloge bazena, primorani smo da uradimo kompletnu rekonstrukciju zatvorenih bazena u našem Sportskom centru. Dakle, ovaj bazen iduće godine slavi 40 godina i mislim da je vreme da se tako nešto i uradi. Zaista, to mora da se uradi iz bezbednosnih razloga, jer ivice su postale toliko oštećene i oštre da postoji bojazan da dođe do nesagledivih povreda korisnika“, izjavio je Slobodan Marinkov, direktor Sportskog centra "Jezero" Kikinda

Radovi će obuhvatiti i antikorozivnu zaštitu na metalnoj konstrukciji, kao i sanaciju filtera i zamenu dotrajalih cevovoda u podrumskom postrojenju. Za kompletnu sanaciju i rekonstrukciju zatvorenih bazena u Kikindi Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport i Grad Kikinda obezbedili su 6,5 miliona dinara. Tokom naredna dva meseca, dok traju radovi, planovi klubova, treninzi i redovne aktivnosti, kao što je školica plivanja biće redukovani:

"Mi ćemo pokušati da pronađemo neku alternativu, nadam se da će nas i vreme poslužiti. Kao što vidite, otvoreni bazeni rade i dalje i pokušaćemo da preko solarnih panela dogrevamo vodu u otvorenim bazenima,“ rekao je Slobodan Marinkov,

Zahvaljujući sredstvima odobrenim na Konkursu Ministarstva omladine i sporta, projektu koji finansira Evropska unija, u Sportskom centru "Jezero" nadaju se da će već iduće godine biti u prilici da realizuju renoviranje sportske hale, pa bi godina jubileja bila na pravi način i obeležena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.